Woensdagavond Races

Eerste Laser Euro Masters in Oostende was een succes  24 mei 2017


Iedereen was het er over eens dat de uitgave te Oostende een mooi succes was.

De 60 deelnemers overtroffen nu reeds de vorige edities, de beslissing volgend jaar terug te komen met meer deelnemers zou nu reeds zijn genomen.

Er weren 5 wedstrijden van de geplande 6 afgewerkt. Vooral de maandag maakten de  weersomstandigheden het race comité meer dan  moeilijk. Na uren op een zeilbare wind te liggen wachten werd een baan naar de kust uitgelegd. Na een start viel de wind opnieuw weg en eindelijk kwam een kleine zeebries opzetten, werd de baan van 180° verlegd en een half uur voor de limiettijd van 15 uur werd toch nog een mooi reeks gezeild.

Voor de oranisatoren was het heel aangenaam werken met de Masters. De kameraadschap in de klassen is werkelijk opvallend. Ook de medewerking vanuit de klasse valt op.

Zeker voor herhaling vatbaar. Resultaten:

http://www.rnsyc.be/ostend/uploads/results/default.htm

LM


LM

Oostende - Ramsgate  25 mei 2017


Deze morgen vertrok de de wedstrijd Oostende Ramsgate. Door het samenvallen met "Oostende voor Anker" was er nergens plaats meer voorhanden, niet in het Montgomerydok als blijkt uit de foto's, maar ook niet aan de Churchillkaai noch aan de Visserskaai Zuid.


Wegens het laagwater om 8,00 uur werd beslist de vloot heel vroeg naar buiten te sturen. Om 5,30 was er een gezellige drukte in bar en op het terras van de club oor de Croissants en koffie aangeboden door de club. Daar waar eenveel croissants werden besteld als vorig jaar en er dan een paar honderd moeten worden afgevoerd naar Poverello, waren er dit jaar eerder te weinig. Sorry hiervoor.

In een half uur liep het bassin helemaal leeg.


De R.O. Dirk Sledsens had wijselijk beslist de vloot op tijd uit te laten varen. Wachten op de wind was geen optie omdat de diepste boten dreigden vast te lopen in het slijk.

De startboot Jean II werd vervangen door de snelle Reactor en de startlijn werd verlegd van de Binnenstroombank naar de D2 voor Nieuwpoort. Op deze manier werd geen tijd verloren met wachten op de wind. Het risico dat kostbare vloed  zou verloren gaan was te reëel temeer dat vroeger vaak gebeurde dat de tragere jachten nooit meer tijdig aankwamen in Ramsgate wegens de daar heersende tegen tij.


De vloot werd in 2 grote groepen gestart omstreeks een 8,30 uur bij een matig zwak maar dragend briesje.


Foto's van de start zijn te vinden hier

Oostende - Ramsgate  29 mei 2017


Prachtige dag voor de RNSYC.

Bij de heenreis won onze Juliette zowel in IRC als in CR.

In IRC klopten ze hierbij Stortemelk  met een 7 minuten in verbeterde tijd.

Manta werd 3e op een totaal van 16 deelnemers.


In IRC3 won de half Red Cloud, tegen alle gewoontes in, voor Capella en Camelot op een totaal van 13 deelnemers.


In CR 1-2 klopte Juliette Allegria met 5 min en Speed X op een totaal van 30 deelnemers.


In CR 3-6 was het Camelot die won van de half tonner A+. Hier waren er 21 deelnemers.


De meeste deelnemers kwamen aan voor 18,30 uur. De beslissing om de start naar Nieuwpoort te verleggen heeft dus duidelijk zijn nut bewezen.


Juliette bij de start voor Nieuwpoort

Woendagavond n° 8 van 9 augustus

maandag 14 augustus 2017

Bij weinig wind kwamen toch een 17 boten opdagen.
Bij de snelle deelnemers was Xtremely de winnaar voor Canjotto en Monaqua op een totaal van 6.

Bij de minder snelle was het opnieuw Jolo die won dit keer voor Alena en Bwane Gigi. De rest van de 9 deelnemers gaven op of kwamen aan buiten tijd bij gebrek aan wind.

Ven de 2 deelnemende SB20 won Sharckbite.

Er staan mooie foto's van Bernard Flamant op de site: zie: WAR 2017-Bern. Flamant

LM
 

Woensdag 2 augustus

8-8-2017

Mooi hoe tussen 2 drakenevenementen in ook nog aandacht is voor onze WAR races.

Iets minder deelnemers alhoewel 16 deelnemers nu ook zo slecht niet is.

Monaqua won met beperkte voorsprong van Canjoto en O'Boeleau  op het lange

parcours.Op het korte won Jolo  voor Simba en Comme tu Veux. Beide winnaars staan ook op kop in het voorlopige klassement.
 

Woensdagavond 26 juli


Niettegenstaande een paar boten op vakantie zijn, blijft de deelname behoorlijk hoog.

17 deelnemers waarvan 6 op het lang parcours, 11 op het korte waaronder 1 SB20 en 1 draak.

Ragazza wint met voorsprong bij de snellere boten, Jolo bij de kleinere alhoewel de draak Herbie in verbeterde tijd enkele seconden sneller zeilde.

De gemiddelde deename ligt nu op 19,2. Dat is een historisch succes.

LM
 

Eerste tegenslag voor Woensdagavond Race op 19 juli.

donderdag 20 juli 2017


De weersvoorspelling waren danig dreigend dat onze RO de wedstrijd liever niet liet doorgaan. Een aantal enthousiaste deelnemers gingen toch op zee, maar een grondige analyse van alle weerberichten samen deden toch vrezen voor de veilige afloop.

Het is te vrezen, met de dramatische afloop van de Light Vessel Race een paar weken terug in het geheugen, zal meer en meer druk komen te staan op de organisatie. Hopelijk komt er geen plotse overdreven regelgeving die onze sport verlamt na 10 tallen probleemloze jaren.

LM


 

Woensdagavond Races

dinsdag 18 juli 2017

Tot nog toe waren de WAR races een mooi succes.

22 deelnemers voor de eerste reeks, 19 voor de tweede, 18 voor de derde en 14 voor de vierde.  Gemiddeld 18 deelnemers. Dit is prachtig.

Er zijn  reeds 4 OCS gevallen. Dit is spijtig want 20 % krijgen zonder zich eraan te verwachten is helemaal niet aangenaam en staat bijna gelijk aan uitsluiting. Kan hier wat bijgeschaafd worden?

Het moet natuurlijk een aangename clubwedstrijd blijven. Ook in zo'n amicale races is een goed reglement en regels de beste garantie dat het voor iedereen aangenaam blijft en dat niemand afhaakt. Op elk niveau wordt op elk zijn manier ernstig gekoerst. Iedereen heeft wel zijn tegenstrever die hij wilt kloppen. Dat maakt het ook mooi voor iedereen.

Bij de snelle deelnemers staat Ragazza aan de leiding juist voor Monaqua, bij de kleinere is het Jolo met Simba als beste opvolger.

LM

RESULTS RACE 5: WEDNESDAY JULY 19 (RACE CANCELLED )


RESULTS RACE 9: WEDNESDAY AUGUST 16 (Course 9 Abandoned )

Voorlopige rangschikking op 18/8/2017

Woendagavond 23 augustus

donderdag 24 augustus 2017

Bij ideale windcondities werd de laatste echt voor punten tellende wedstrijd gezeild.

Er kwamen en 16 deelnemers opdagen.

Ragazza haalde de overwinning bij de snellere boten (6 deelnemers)

met 2m30s verschil voor Canjoto en Mr. Sandman.

11 deelnemers bij de minder snelle boten. Hier was het opnieuw Jolo die heel nipt wint van C-duce die dit jaar zijn eerste wedstrijd zeilde want pas te water. Poester gevold door Balados en Comme tu Veux volgen binnen een 6 minuten tijdverschil.

Charkbite wint van Norh Sea Two in SB3.

Volgende week wordt de laatste woensdag gezeild maar niet meer voor de punten.

Om deelname te stimuleren worden wel 3 punten toegekend aan de deelnemers.

Benieuwd of dit genoeg zal aanzetten om in groten getale aanwezig te zijn op de prijsuitdeling.

Woendagavond 30 augustus

zondag 27 augustus 2017

Op woensdag 30 augustus zouden we geen echte wedstrijd meer organiseren (zoals ook medegedeeld in de spelregels van 2017 op de website), maar eerder kenissen en vrienden uitnodigen om eens op te stappen en kennis te maken met de zeilsport en de sfeer in de club, waarbij iedere boot die deelneemt nog 2 extra wedstrijdpunten kan verdienen. We zouden slechts zeilen tot half negen ten laatste, en daarna genieten van een “Reuze BBQ” tegen € 25 / per persoon inclusief het optreden van een CONGOLESE  couscous band die zeer dansbare Congolese  muziek brengt met een Cubaanse touch . De naam  :  Les Valeurs Sures de Bruxelles  , een band uit de Matonge wijk .  Ambiance garantie vanaf de eerste noot ! Het Clubhuis betaalt den apéritief aan iederéén … En uiteraard de prijsuitdeling en de verloting van het Breitling polsuurwerk en nog andere gadgets van Breitling.

De laatste Breitling Woendagavond Race van 30 augustus


donderdag 31 augustus 2017

Zeilen kwam er niet meer bij te pas behalve dan voor de Alena die toch een rondje deed in het zware weer. Voor de afsluitende avond met Barbeque schreven niet minder dan 180 man in, soms laattijdig maar iedereen kon worden bediend. Gelukkig werd nog een tentje bijgebouwd en werd het overdekt terras nog aan de zijkanten afgeschermd. De prijzen, gerekend op 6 geldende reeksen, gingen bij de grote boten opnieuw naar Ragazza voor Xtremly en Monaqua. Bij de kleine boten won Jolo voor Simba en Poester. Bij de sportboten won Sharkbite. Met een gemiddelde deelname van 18,5 boten per gezeilde wedstrijd mogen we nog steeds van een mooi succes spreken alhoewel hier en daar stemmen opgaan om te pogen de formule nog te verbeteren. Het werd een denderend feest, hierbij de gelukkige winnares van de Breitling met de schenker Hulpiau. foto's op:

http://www.rnsyc.magix.net/alle-albums/!/oa/7410614/


LM

Nabeschouwing WAR 2017.


woensdag 13 september 2017


We mogen terugblikken op een prachtige editie van onze woensdagavond races.

Niet minder dan 131 startenden kwamen opdagen (zonder de 2 afgelaste wedstrijden in rekening te brengen). Dat maakt en gemiddelde van 18,7 boten per wedstrijd.

De boten op het lang parcours hadden gemiddeld een 7 tal deelnemers, op het klein parcours waren er een 10 tal, de sportboten doen het spijtig genoeg iets minder. Een 31 boten zeilden minstens één maal mee.

De WAR races blijven een prachtige promotie voor het club wedstrijdzeilen.

In een nog te plannen vergadering krijgen alle deelnemers de gelegenheid om eventuele opmerkingen of verbeteringen voor te leggen.