Woensdagavond Races

Eerste Laser Euro Masters in Oostende was een succes  24 mei 2017


Iedereen was het er over eens dat de uitgave te Oostende een mooi succes was.

De 60 deelnemers overtroffen nu reeds de vorige edities, de beslissing volgend jaar terug te komen met meer deelnemers zou nu reeds zijn genomen.

Er weren 5 wedstrijden van de geplande 6 afgewerkt. Vooral de maandag maakten de  weersomstandigheden het race comité meer dan  moeilijk. Na uren op een zeilbare wind te liggen wachten werd een baan naar de kust uitgelegd. Na een start viel de wind opnieuw weg en eindelijk kwam een kleine zeebries opzetten, werd de baan van 180° verlegd en een half uur voor de limiettijd van 15 uur werd toch nog een mooi reeks gezeild.

Voor de oranisatoren was het heel aangenaam werken met de Masters. De kameraadschap in de klassen is werkelijk opvallend. Ook de medewerking vanuit de klasse valt op.

Zeker voor herhaling vatbaar. Resultaten:

http://www.rnsyc.be/ostend/uploads/results/default.htm

LM


LM

Oostende - Ramsgate  25 mei 2017


Deze morgen vertrok de de wedstrijd Oostende Ramsgate. Door het samenvallen met "Oostende voor Anker" was er nergens plaats meer voorhanden, niet in het Montgomerydok als blijkt uit de foto's, maar ook niet aan de Churchillkaai noch aan de Visserskaai Zuid.


Wegens het laagwater om 8,00 uur werd beslist de vloot heel vroeg naar buiten te sturen. Om 5,30 was er een gezellige drukte in bar en op het terras van de club oor de Croissants en koffie aangeboden door de club. Daar waar eenveel croissants werden besteld als vorig jaar en er dan een paar honderd moeten worden afgevoerd naar Poverello, waren er dit jaar eerder te weinig. Sorry hiervoor.

In een half uur liep het bassin helemaal leeg.


De R.O. Dirk Sledsens had wijselijk beslist de vloot op tijd uit te laten varen. Wachten op de wind was geen optie omdat de diepste boten dreigden vast te lopen in het slijk.

De startboot Jean II werd vervangen door de snelle Reactor en de startlijn werd verlegd van de Binnenstroombank naar de D2 voor Nieuwpoort. Op deze manier werd geen tijd verloren met wachten op de wind. Het risico dat kostbare vloed  zou verloren gaan was te reëel temeer dat vroeger vaak gebeurde dat de tragere jachten nooit meer tijdig aankwamen in Ramsgate wegens de daar heersende tegen tij.


De vloot werd in 2 grote groepen gestart omstreeks een 8,30 uur bij een matig zwak maar dragend briesje.


Foto's van de start zijn te vinden hier

Oostende - Ramsgate  29 mei 2017


Prachtige dag voor de RNSYC.

Bij de heenreis won onze Juliette zowel in IRC als in CR.

In IRC klopten ze hierbij Stortemelk  met een 7 minuten in verbeterde tijd.

Manta werd 3e op een totaal van 16 deelnemers.


In IRC3 won de half Red Cloud, tegen alle gewoontes in, voor Capella en Camelot op een totaal van 13 deelnemers.


In CR 1-2 klopte Juliette Allegria met 5 min en Speed X op een totaal van 30 deelnemers.


In CR 3-6 was het Camelot die won van de half tonner A+. Hier waren er 21 deelnemers.


De meeste deelnemers kwamen aan voor 18,30 uur. De beslissing om de start naar Nieuwpoort te verleggen heeft dus duidelijk zijn nut bewezen.


Juliette bij de start voor Nieuwpoort

Woendagavond n° 8 van 9 augustus

maandag 14 augustus 2017

Bij weinig wind kwamen toch een 17 boten opdagen.
Bij de snelle deelnemers was Xtremely de winnaar voor Canjotto en Monaqua op een totaal van 6.

Bij de minder snelle was het opnieuw Jolo die won dit keer voor Alena en Bwane Gigi. De rest van de 9 deelnemers gaven op of kwamen aan buiten tijd bij gebrek aan wind.

Ven de 2 deelnemende SB20 won Sharckbite.

Er staan mooie foto's van Bernard Flamant op de site: zie: WAR 2017-Bern. Flamant

LM
 

Woensdag 2 augustus

8-8-2017

Mooi hoe tussen 2 drakenevenementen in ook nog aandacht is voor onze WAR races.

Iets minder deelnemers alhoewel 16 deelnemers nu ook zo slecht niet is.

Monaqua won met beperkte voorsprong van Canjoto en O'Boeleau  op het lange

parcours.Op het korte won Jolo  voor Simba en Comme tu Veux. Beide winnaars staan ook op kop in het voorlopige klassement.
 

Woensdagavond 26 juli


Niettegenstaande een paar boten op vakantie zijn, blijft de deelname behoorlijk hoog.

17 deelnemers waarvan 6 op het lang parcours, 11 op het korte waaronder 1 SB20 en 1 draak.

Ragazza wint met voorsprong bij de snellere boten, Jolo bij de kleinere alhoewel de draak Herbie in verbeterde tijd enkele seconden sneller zeilde.

De gemiddelde deename ligt nu op 19,2. Dat is een historisch succes.

LM
 

Eerste tegenslag voor Woensdagavond Race op 19 juli.

donderdag 20 juli 2017


De weersvoorspelling waren danig dreigend dat onze RO de wedstrijd liever niet liet doorgaan. Een aantal enthousiaste deelnemers gingen toch op zee, maar een grondige analyse van alle weerberichten samen deden toch vrezen voor de veilige afloop.

Het is te vrezen, met de dramatische afloop van de Light Vessel Race een paar weken terug in het geheugen, zal meer en meer druk komen te staan op de organisatie. Hopelijk komt er geen plotse overdreven regelgeving die onze sport verlamt na 10 tallen probleemloze jaren.

LM


 

Woensdagavond Races

dinsdag 18 juli 2017

Tot nog toe waren de WAR races een mooi succes.

22 deelnemers voor de eerste reeks, 19 voor de tweede, 18 voor de derde en 14 voor de vierde.  Gemiddeld 18 deelnemers. Dit is prachtig.

Er zijn  reeds 4 OCS gevallen. Dit is spijtig want 20 % krijgen zonder zich eraan te verwachten is helemaal niet aangenaam en staat bijna gelijk aan uitsluiting. Kan hier wat bijgeschaafd worden?

Het moet natuurlijk een aangename clubwedstrijd blijven. Ook in zo'n amicale races is een goed reglement en regels de beste garantie dat het voor iedereen aangenaam blijft en dat niemand afhaakt. Op elk niveau wordt op elk zijn manier ernstig gekoerst. Iedereen heeft wel zijn tegenstrever die hij wilt kloppen. Dat maakt het ook mooi voor iedereen.

Bij de snelle deelnemers staat Ragazza aan de leiding juist voor Monaqua, bij de kleinere is het Jolo met Simba als beste opvolger.

LM

RESULTS RACE 5: WEDNESDAY JULY 19 (RACE CANCELLED )


RESULTS RACE 9: WEDNESDAY AUGUST 16 (Course 9 Abandoned )

Voorlopige rangschikking op 18/8/2017

Woendagavond 23 augustus

donderdag 24 augustus 2017

Bij ideale windcondities werd de laatste echt voor punten tellende wedstrijd gezeild.

Er kwamen en 16 deelnemers opdagen.

Ragazza haalde de overwinning bij de snellere boten (6 deelnemers)

met 2m30s verschil voor Canjoto en Mr. Sandman.

11 deelnemers bij de minder snelle boten. Hier was het opnieuw Jolo die heel nipt wint van C-duce die dit jaar zijn eerste wedstrijd zeilde want pas te water. Poester gevold door Balados en Comme tu Veux volgen binnen een 6 minuten tijdverschil.

Charkbite wint van Norh Sea Two in SB3.

Volgende week wordt de laatste woensdag gezeild maar niet meer voor de punten.

Om deelname te stimuleren worden wel 3 punten toegekend aan de deelnemers.

Benieuwd of dit genoeg zal aanzetten om in groten getale aanwezig te zijn op de prijsuitdeling.

Woendagavond 30 augustus

zondag 27 augustus 2017

Op woensdag 30 augustus zouden we geen echte wedstrijd meer organiseren (zoals ook medegedeeld in de spelregels van 2017 op de website), maar eerder kenissen en vrienden uitnodigen om eens op te stappen en kennis te maken met de zeilsport en de sfeer in de club, waarbij iedere boot die deelneemt nog 2 extra wedstrijdpunten kan verdienen. We zouden slechts zeilen tot half negen ten laatste, en daarna genieten van een “Reuze BBQ” tegen € 25 / per persoon inclusief het optreden van een CONGOLESE  couscous band die zeer dansbare Congolese  muziek brengt met een Cubaanse touch . De naam  :  Les Valeurs Sures de Bruxelles  , een band uit de Matonge wijk .  Ambiance garantie vanaf de eerste noot ! Het Clubhuis betaalt den apéritief aan iederéén … En uiteraard de prijsuitdeling en de verloting van het Breitling polsuurwerk en nog andere gadgets van Breitling.

De laatste Breitling Woendagavond Race van 30 augustus


donderdag 31 augustus 2017

Zeilen kwam er niet meer bij te pas behalve dan voor de Alena die toch een rondje deed in het zware weer. Voor de afsluitende avond met Barbeque schreven niet minder dan 180 man in, soms laattijdig maar iedereen kon worden bediend. Gelukkig werd nog een tentje bijgebouwd en werd het overdekt terras nog aan de zijkanten afgeschermd. De prijzen, gerekend op 6 geldende reeksen, gingen bij de grote boten opnieuw naar Ragazza voor Xtremly en Monaqua. Bij de kleine boten won Jolo voor Simba en Poester. Bij de sportboten won Sharkbite. Met een gemiddelde deelname van 18,5 boten per gezeilde wedstrijd mogen we nog steeds van een mooi succes spreken alhoewel hier en daar stemmen opgaan om te pogen de formule nog te verbeteren. Het werd een denderend feest, hierbij de gelukkige winnares van de Breitling met de schenker Hulpiau. foto's op:

http://www.rnsyc.magix.net/alle-albums/!/oa/7410614/


LM

Nabeschouwing WAR 2017.


woensdag 13 september 2017


We mogen terugblikken op een prachtige editie van onze woensdagavond races.

Niet minder dan 131 startenden kwamen opdagen (zonder de 2 afgelaste wedstrijden in rekening te brengen). Dat maakt en gemiddelde van 18,7 boten per wedstrijd.

De boten op het lang parcours hadden gemiddeld een 7 tal deelnemers, op het klein parcours waren er een 10 tal, de sportboten doen het spijtig genoeg iets minder. Een 31 boten zeilden minstens één maal mee.

De WAR races blijven een prachtige promotie voor het club wedstrijdzeilen.

In een nog te plannen vergadering krijgen alle deelnemers de gelegenheid om eventuele opmerkingen of verbeteringen voor te leggen.

LM

Wat brengt ons 2018


vrijdag 23 februari 2018


Nog wat vroeg om erover te beginnen doch de zomer komt er vlugger aan dan men zou denken. In 2018 beginnen onze Woensdagen op 20 juni en eindigen op 29 augustus wat opnieuw niet minder dan 11 wedstrijden betekent. Met de belangrijke uitbreiding van onze vloot zou de deelname hopeijk nog wat moeten stijgen. Kunnen we een gemiddelde van 20 boten per wedstrijd halen? Er wordt nog gewerkt aan de indeling in klassen, de deelname van "sportboten" en naast een opdeling in 2 klassen ook de mogelijkheid te bieden van een algemeen klassement op een faire basis. Meer hierover later.

Dit prachtig sfeerbeeld (Flamant)  met Canjotto en Xtrmly kan ons reeds doen wegdromen.

Wednesday Evening Races 2018

dinsdag 19 juni 2018

Morgen gaat voor de 9e keer onze populaire wedstrijdenreeks van start. De zomer kan beginnen.

Een goede 27 boten zijn tot nogtoe potentieel ingeschreven, daarom nog niet vanaf de eerste aflevering maar het geeft toch een goede indicatie.

Naar ik hoor blijft de reservatie voor het diner een beetje sputteren. Dat moet beter want het restaurant kan niet altijd instaan voor de aanwezigen van het laatste uur.

Graag tijdige inschrijving dus via WAR Diner.


                                                                                                           

Eerste WAR 2018

Onmiddellijk een voltreffer. Niettegenstaande een paar afwezigheden waren niet minder dan 23 boten aan de start.


De zuidwestenwind die aanvankelijk mooi blies minderde langzamerhand en noodzaakte het Race Comité de baan in te korten. Goede resultaten werden behaald door Xtemely in de snelste klasse met 9 deelnemers. Ragazza kon zijn normale leidersplaats niet waarmaken door teveel wieraangroei. In de ratings onder 1,000 won Comme tu Veux voor Plankzeil en Bwanna GIGI op een totaal van 11 deelnemers


Er deden drie J24 mee met gedeeltelijke bezetting vanuit de Twins. De bedoeling is dus geslaagd. Hier ging de overwinning naar de Poetser. Spijtig genoeg kwam maar één enkele SB20 alsook één enkele draak opdagen.


Er waren een goede 60-tal deelnemers aanwezig op het diner niettegenstaande de heel late inschrijving. Mooie flexibiliteit van de uitbating alhoewel wat meer aandacht voor een tijdige inschrijving wel wordt gevraagd. 

Opvolging wedstrijden.De website van de RNSYC is dringend aan vernieuwing toe.

Een goed draaiende aktiviteit als de Woensdagavondwedstrijden is moeilijk zichtbaar op de site, inschrijving behalve voor deelname aan het dinir is niet te vinden, resultaten komen ook niet in de normale lijst voor. Via de “Manage2sail.com” is wel iets te vinden doch de link ernaar is moeilijk.

Vergeten we niet dat de nieuwe veiligheidsvoorschriften de Club opleggen van voor iedere wedstrijd, ook WAR afzonderlijk in te schrijven met opgave van de volledige bemanning. Alle gegevens worden per boot wel min of meer behouden en kan vlug worden aangepast.

Voorlopig wordt daarom de site “North Sea News” nog een tijdje in het leven gehouden met een rubriek WAR die regelmatig nieuws geeft van de wedstrijden en de resultaten laat kennen. Ook de volledige resultaten zullen worden bijgehouden zolals de voorgaande jaren.


Vraag is of de huiidige opsplitsing in klasse de voor iedereen idelale oplossing is.

Ideaal bestaat natuurlijk nooit doch het opsplitsen in drie categoriën heeft als voordeel dat men zich met meer gelijke boten zou kunnen meten. Een nadeel is dat bepaalde categoriën wel heel erg klein worden en dan nog bestaan uit boten met heel disparate zeilkenmerken.  Zijn we niet aan het afdwalen van de oorspronkelijke doelstelligen van onze WAR.?

LM

Voorlopig klassement na 8 wedstrijden

Onder voorbehoud. Dit is niet de officiele site an het wedstrijd comité

Tweede WAR 2018

28 juni 2018

De tweede editie kende opnieuw een mooi succes. Een mooie zeebries van een 5 BFT deed verschillende boten beslissen te reven.

In de rating boven 1,000 nam Ragazza wraak voor het tegenvallend resultaat van vorige week. Een goede onderwaterbeurt van Cedric Soete deed de topboot enkele kopen sneller lopen en Ragazza haalde dan ook een mooie eerste plaats. Kort erna kwamen Monaqua en Canjotto op een totaal van 10 deelnemers.


Bij de Cruiser Boats won de Bwana Gigi  met Loic Delahaye een voorsprong van 4 minuten in verbeterde tijd op Plankzeil , de Spirit 37 van Pieter Van Cauwenberghe en de Breon 37 van Laurent Wets op een totaal van 10 deelnemers.


Bij de “sportboten waren het de 2 SB20 die domineerden op de J24.

Eerste werd Sharckbite van Gert Lerno voor Selden met Paul Jonckheere.

Frank Dobbels was 3e op de J24 Simba.

LM

WAR 3

woensdag 4 juli 2018

Deze avond wordt de 3e woensdagavond gezeild. Er zijn een 25 boten inegschreven. Het weer ziet er veelbelovend uit en een 80 tal personen zijn op tijd ingeschreven voor het diner. Wat kan men meer verlangen.

De voorlopinge resultaten  en voorlopig klassement worden in deze rubriek bijgehouden vanaf de donderdag.

VERSLAG WAR 3 VAN 4 JULI

donderdag 5 juli 2018

De derde editie van onze WAR was een bijzonder mooie. We kregen een recorddeelname van 28 boten en een prachting zonnig zeilweer en matige noorderbries op een kalme zee.

De RO verkeek zich voor een keer een beetje op een windshift wat aanleiding gaf tot een mindere keuze wedstrijdbaan en een minder perfecte ballans tussen ruime en scherpe rakken.


Bij de Race Boats met rating >1,00 die aan de start kwamen met 11 boten ging de overwinning naar Denebola, de MG30 van Alain Poncelet.

Tweede werd de MR. Sandmann, de X35 van Christian Pottiez voor Monaqua, de Prima 38 van Jan Alleman.


Bij de Cruiser boats <1 met 13 boten aan de start ging de overwinning vaar een bezoekende deelnemer die preciaal van Blankenberge overkwam, de Stephen Jones 310 van Lennard Verhouwen voor een mooie Rob Hunfeys 35 van Loïc Delahaye en de HR 36 Balados van Daniel Devos voor zijn buur op een totaal van 132 boten.


Bij de sportboten was het de SB20 Sharkbite van Gert Lerno die won voor de door de Twins aangepsroken Sebbe Godefroid die de J24 van de Twins stuurde en nipt de andere J24 versloeg voor een Draak en nog eenSB20.


foto's klik hier

 

WAR 4 - 12 juli

dinsdag 10 juli 2018

Benieuwd hoeveel deelnemers volgende woensdag zal aantrekken.

Er zijn enkele boten afwezig en het begin van de vakantie brengt wel wat verandering.

Voor de eerste 3 edities kwamen we aan een gemiddelde van 26 boten wat nooit gezien is.

Nog een herhaalde oproep om zich tijdig in te schrijven op Manage 2sail maar vooral voor deelname aan het diner. De bar moest tot nogtoe telkens zijn aantallen heel laat bijstellen. Enkele deelnemers werden niet meer bediend. Het kan allemaal vermeden worden.

LM

Verslag WAR 4 van 12 juli.

donderdag 12 juli 2018

Voor het eerst kregen we terugvallende deelnamecijfers. Een paar boten vertrokken naar het buitenland, geen draken, SB3 noch J24. Dit mocht de pret niet bederven. De 18 deelnemers werden beloond met een prachtig zeilweer.

In de snelle klasse maakte Ragazza, die vandaag vertekt naar Scheveningen, er een ultime training van en domineerde met een prachtige voorsprong van 23 minuten in werkelijke tijd op de SJ320 Saudade van Verhoeven van Blankenberge. Derde werd de X40 van Arnauld van Schoote voor de andere X35 van Christian Pottiez op een totaal van 8 deelnemers.

Bij de “Cruiser Boats” was het opnieuw de HOD 35 van Loïc Delahaye die kon zegvieren voor de “One design 35” van Patrick Jacquet die een enorme stap vootwaarts naar de goede resultaten lijkt te hebben gezet. Derde werd Comme tu Veux voor Plankzeil op een totaal van 10 deelnemers.

WAR 5 van 18 juli

woensdag 18 juli 2018

Opnieuw krijgen we een zwakkere deelname voor deze editie. Een paar deelnemers vertrokken op vakantie of gingen in het buitenland zeilen.

Toch zijn voorlopig 14 deelnemers ingeschreven.

Er kunnen nog enkele laattijdigen bijkomen.

Het weer valt voorloping best mee.

WAR 5 van 18 juli

donderdag 19 juli 2018

Uiteindelijk viel de wind best mee voor deze WAR met wel beperkte deelname.

Mr. Sandmann kon deze keer overtuigen met een mooie overwinning met een dikke minuut voorsprong in verbeterde tijd op Denenola. Derde werd Xtremly voor Monaqua.
Op de kleine baan ging de overwinning naar Caminato, de eerste deelnam dit jaar van de 3/4 ton van Bert Janssen voor Bwane Gigi en Pieternan.

Bij de sportboten ging de overwinning dit keer naar de draak Herbie voor de 2 J24 Simba (Dobbels) en Eau Noir ( Thomas De Gendt).

WAR 6 van 23 juli

vrijdag 27 juli 2018


Er viel te vrezen voor windstilte maar de zeebries hield het juist lang genoeg vol. Le laatsten kregen wel wat nadeel van de vallende wind.

Een reden te meer om onze 2 baanlengtes aan te houden.

Bij de race boats was het de bezoekende Sorcier Noir, de one off van Jacques Lemaire die de overwinning kaapte van Ragazza en de andere bezoeker Saudade uit Blankenberge op een totaal van 11 deelnemers.

Minder deelnemers in de Cruiserclasse.

Opnieuw gaat de overwinning hier naar Bwane Gigi voor C-Duce op een totaal van 5 deelnemers.

Bij de sportboten zien we opnieuw de J24 Eau Noir met Sebbe Godefroid winnen voor de SB20 North Sea One met Aurélie Van Schoote voor de Draak Herbie van Xavier Vanneste op een toaal van 6 deelnemers. In deze klasse zien we duidelijk de wisselende kansen voor de 3 verschillende boottypes.

Alle resultaten samen in één klasse.


Er woedt een eeuwige discussie over het klassement van handicap races.

De snellere boten voelen zich benadeeld, de tragere meer bewoonbare boten hebben de indruk dat ze tegen de zuiveren koersboten, of  deze welke ze als zo aanvoelen, niet op kunnen. Samen vinden ze dat de sportboten niet thuis horen in een dergelijke competitie.


Wat als we nu eens de moeite doen om alles samen te gooien. De KYCN van Nieuwpoort zeilt op deze manier al jaren de Ponton H wedstrijden met een 60 tal deelnemers zonder onderscheid tussen groot en klein, snel noch trager.


Natuurlijk moet bij deze oefening het verschil in baanlengte verrekend worden.

Is deze berekening dan nog eerlijk? Veel eerlijker dan de trage boten bij vaak afnemende wind veel langer te doen zeilen dan de snellere die dan ook nog vaak een baan voorgeschoteld krijgen die de moeite van de inzet niet waard is.


Gezien de banen over vaste boeien lopen is de afstand van de 2 banen perfect bekend.

Het verschil tussen hoeveelheid kruis- en voor de windse rakken is verwaarloosbaar.


Om het geheel eens uit te testen werden de resultaten eens op één hoop gegooid en geanalyseerd. Hieruit blijkt dat zowel de boten uit de 3 kategoriën de wedstrijden kunnen winnen.

Gezien de kleine velden van de sportboten in de meeste reeksen is hun weerstand tegen de opsplitsing van het deelnemersveld dan te begrijpen en zou een samenvoegen van de vloot, mits de opsplitsing van de banen in een lange en een korte, naar keuze van de deelnemer (voor zover dat een te traagschip een tijdslimiet van de wedstrijd moet aanvaarden) voor zover op voorhand op te geven en een herberekening als hiervoor beschreven nog de eerlijkste klassering opleveren. Het eindresultaat wordt spannend. LM

WAR 7 van 1 augustus

vrijdag 27 juli 2018


Bij de "Cruiser Boats" ging de overwinning deze keer naar Comme tu Veux, ruim 7 minuten in verbeterde tijd voor Bwana Gigi en Alena op een totaal van 6 deelnemers.


De “Race Boats” zagen Mr. Sandmann als snelste voor Ragazza en Canjotto en Denebola. De anderen kwamen aan buiten de tijd. Er waren 10 deelnemers.


De "Sport Boats" zagen het overwicht van de SB20. Eerste werd de Selden met Pepijn Orbie voor de North Sea One en de 2 J24. Mag men vermoeden dat er veel gereecht moest worden?


In het voorlopig klassement zien we bij de Race Boats Mr. Sandmann aan de leiding.

Bij de Cruiser boats is het Bwana Gigi die vooruit loopt en bij de Sport Boats is het de J 24 Eau Noir die de leiding heeft.


Het voorlopig klassement kan worden gevonden via Manage2Sail, niet bij "events" doch bij "cups".   https://manage2sail.com/en-us/Home/CupList

LM

WAR 8 van 8 augustus

dinsdag 7 augustus 2018


Na de hittegolf van de laatste dagen zou morgen verkoeling geven voor onze WAR wedstrijd. De inschrijvingen komen slechts traag op gang.

Er is een aangepaste Nocice of Race gepubliceerd met de duidelijke verplichting van het dragen van een reddingsgordel voor alle deelnemers. Regel 3,4.(Een regel opgelegd door de overheid).

De NOR kan hier opnieuw worden bekeken.


De keuken voorzien een Thaise Rode Curry Scampi. Inschrijven kan via inschrijvingen op de club site.

VERSLAG WAR 8

De laatse WAR gaf eindelijk een lekkere wind, sommigen vertrokken zelf met een rif. De warmte was ook ook wat gezakt.

Een 20 tal deelnemers kwamen opdagen. De leider in de eindstand van de snellere boten “Mr. Sandmann” was afwezig want dingt mee aan de Cowed Week.


Winnaar bij de Race Boats werd opnieuw “Denebola” met een kleine 3 miniten vorrspong in verbeterde tijd op de Achambault 31 “Tasman” van Bart Wauters en de J109 “Canjotto”.


Er waren 10 deelnemers in de klasse.


Bij de Cruiserboats won “Caminatta”de ¾ tonner van Bert Janssen ook een paar minuten voor “Bwane Gigi” en “Balados” een paar seconden voor “Comme tu Veux”. Er waren 9 deelnemers.


De Sportboats slechts met 3 deelnemers zagen de overwinning van “Simba” (RDG) voor de andere J24 en één SB20.


Voorlopig aan de leiding (zonder aftrek races) staat Ragazza, Bwana Giggi en Eau Nor.

WAR race 9 van 15 augustus was een voltreffer. We kregen ideaal zeilweer en de doodle in dewelke werd gevraagd het startuur te vervroegen om een langere baan te kunnen zeillen werd bijna unaniem positief beantwoord.

In de Race Boats klasse ging de overwinning naar Ragazza met slechts 4 seconden voorsprong in verbeterde tijd op Denebola voor Canjoto en Xtremly op een telaal van 6 deelnemers.

In de Cruiser klasse was het Comme tu Veux die won voor Bwanna gigi en Pieterman. Er kwammen 7 boten aan de start.

De Sportboten beleefden hun zwakste deelname met slechts de 2 J24 waarvan Simba met Frank Dobbels won voor gelegenheids J24 zeilster Anne Vanneste.

Met een slechts 15 boten was dit de zwaktse deelname van deze WAR serie.

Alena moest opgeven wegens roerbreuk. Toch slaagden ze erin op eigen kracht binnen te zeilen. Meer dan een prestatie.

LM

Samengevoegd klassement

Na 10 wedstrijden (op 6 beste resultaten)

WAR 10 van 22 augustus 2018


Vandaag zeilen we de laatste WAR van een bijzonder mooi seizoen. Er werd tot nog toe

geen enkele race afgelast vanwege teveel of te weinig wind.

Onze RO is dit keer afwezig omdat hij meewerkt aan de Half Ton Cup in Nieuwpoort.

Hij wordt deskundig vervangen door Freddy Desmet samen met de stuurman van de

“Jean II” Jef Vervisch.

Het weer ziet er goed uit. Er zou een matige westenwind voorzien zijn. Er zijn reeds een

twintigtal ingeschrevenen. Iets onder het gemiddelde van 23 boten per race.

Zoals vroege afgesproken is er op 29 augustus geen laatste race, enkel de prijsuireiking.

Racen, laat binnenkomen, resultaten berekenen, eindresultaten berekenen en de bonnetjes klaatmaken voor de Breiling loterij. Het zou zeker allemaal wat laat uitlopen.

LM

Verslag WAR 10 van woensdag 22 augustus 2018


zaterdag 25 augustus 2018

Voor deze alweer laatste editie van dit jaar kwamen een 22 tal boten opdagen.

Het was een emotionele  avond voor Ragazza als men weet dat het hun allerlaatste wedstrijd was met deze Ker 37. Deze in rating zwaar belaste prachtboot werd omgeruild in een iets zwaardere One Off Mills 37met een iets gunstiger rating onder IRC.

Voor het eerst zeilde een nieuw lid mee met een Mini 6.50 in solo. Het was zijn eerste contact et de club. Hopelijk zeilt hij in de toekomst meer mee.


Bij de Race boten ging de overwinning naar Denebola.

Op de kleine baan was het Bwana Gigi die won voor de Mini 6,50 en Plankzeil.

Bij de sportboten klopte Simba de Eau Nor.


Een illustratie van het succes van onze WAR is de bijna unanieme oproep van de deelnemers om volgende week toch nog een laatste wedstrijd te zeilen.


Het RC had besloten volgende woensdag alleen een prijsuitdeling met diner te houden om de gelegenheid te hebben de resultaten uit te rekenen en de loterij voor het Breitling horloge te kunnen voorbereiden.

LM

Prijsuitreiking Woensdagavond wedstrijden 2018


Dinsdagmiddag was het nog even bangelijk als men het aantal ingeschrevenen voor het diner opvroeg. Met moeite een 20 tal deelnemers deden een rampzalige opkomst vrezen. De deelnemers waren blijkbaar niet geïnteresseerd te komen indien niet werd gezeild.

Op woensdagavond kwamen dat toch een 140 deelnemers opdagen. Een pluim voor de flexibiliteit van de ploeg in het restaurant die tot 3 maal toe zijn bestellingen moest aanpassen.


De winnaars in de verschillende klassen waren dus Denebola voor de race boats met als 2e Mr. Sandmann en als 3e Ragazza .Bij de Cruiser boats won Bwana Gigi voor Comme ut Veux en Plankzeil.

Bij de Sport boats ging de overwinning naar Eau Nor voor Simba en North Sea Two. Twee J24 dus voor een SB20. Eerste draak in 5e positie.


Er werd ook een klassement berekend “alle klassen samen”  Hierbij werden de gezeilde tijden eengegepast aan de verschillende baanlengtes. Ook gerekend voor de beste 6 wedstrijden. Hier zien we dat de overwinning gaat naar Mr. Sandmann voor Ragazza en Extremely. De resultaten kunnen worden gevonden in de kolom hiernaast.


Het was uiteindelijk een prachtige avond. De sfeer zat erin en het geweldige orkest de “Dialolo’s” zorgde ervoor dat tot in de late nacht werd gefeest.


Voor de statistieken.

Er waren een 214 boten die dit jaar aan de start kwamen, een 22,4 per wedstrijd. Met een gemiddelde van 5,5 opvarenden kunnen we

stellen dat een 1177 opvarende deelnamen.

Dit was het beste WAR seizoen ooit.De winnaar van de Breitling prijs 2018 Dr. Arne

De Bruycker met de sponsor John Hulpiaux.