Wedstrijden

Kalender ONZK 2017


1.Nieuwpoort Sailing W.E. WSKLUM     sund 14/5                                              

                                           KYCN            sat 25/5

2. Oostende-Ramsgate      RNSYC         25/5

    Euro RagatteRamsgate  RTYC            26/5

    Ramsgate - Oostende    RNSYC         27/5

  1. 3. Light Vessel Zeebrugge RNSYC         1-2/7

4. Breskens S.W.               Breskens      25-27/8

5. Oostende Sailing W.E.

    Open Belg. Champ.       RNSYC        16-17/9


    Antwerp Race                                      7/10

Oproep aan mogelijke bemanningsleden :

Camelot

Deze zomer zou ik met mijn Kalik 33 graag deelnemen aan een offshore wedstrijd, die gaat van Scheveningen via Wolf Rock naar Plymouth.

Dit is zo’n 500 mijl of ongeveer 4 dagen varen. Hier vindt u meer details: http://www.zeilrace-rally.nl/

Start is op 15 juli, prijsuitreiking in Plymouth op 21 juli, daarna varen we op een rustig tempo terug naar Oostende.

We haalden met de Camelot in 2016 de eerste plaats van het ONZK in de CR klasse, dus het schip is zeker niet kansloos.

Om het team te vervolledigen zoek ik nog 1 of 2 bemanningsleden die ervaring hebben met wedstrijdzeilen en die als stuurman kunnen kunnen worden ingezet.

Meevaren in de Dover Strait Race en de Light Vessel Race zou een ideale voorbereiding zijn.

Mocht u de mogelijkheid hebben om mijn vraag onder de leden te verspreiden, mocht u specifiek aan iemand denken, het zou mij verheugen,

 

Met vriendelijke groet,

 

Stephan Walravens

BEL 1386

Trainigswedstrijden van 30 april   2 mei 2017

Natalie Gunst had op zich genomen een dag RO te zijn op de Jean II voor de oefenwedstrijden van zondag 30 april.

Ik zag haar zondag met samen met een onbekende opvarende vertrekken vanaf de Churchillkaai. Mijn reactie was, ok. ze zijn met zijn twee aan boord, dat zal wel meevallen, niettegenstaande er toch flink wat wind was.

Groot wes echten mijn verwondering toen ik zondagavond mij berichtenbox op mijn mobiel las waaruit bleek dat ze me voor haar vertrek gevraagd had haar op zee te vergezellen en dat de vermeende opvarende onze havenmeester Simon was die haar alleen hielp voor het uitvaren vanuit een bevolkte hoek aan de Chuchillkaai.

Natalie, sorry voor het gebrek aan antwoord zondag en mijn felicitaties voor je geleverde prestatie. Helemaal alleen op anker gaan liggen en starten geven in dat weer in niet gewoon. De verjonging binnen het bestuur lijkt dus wel zijn vruchten te dragen.

LM

Brute pech voor Monaqua in Nieuwpoort. 15 mei 2017


Bij zij eerste deelname aan het ONZK van dit seizoen had Monaqua af te rekenen met een heel ernstige aanvaring.

Bij ronding van de eerste boei in de tweede reeks, in binnenpositie ten overstaan van een ander jacht, wilde dat jacht van positie “jacht buiten”, de boei toch ronden binnenin maar Monaqua die zijn positie goed verdedigde, deed de deur dicht. De  tegenstrever had keuze tussen 2 opties, op de metalen boei varen op Monaqua midscheeps te rammen, wat hij ook deed. Monaqua werd onder de waterlijn geraakt met een groot gat als gevolg. De boot maakte gevaarlijk water en er was gevaar van zinken. Er werd onmiddellijk een Mayday uitgezonden. Door op de andere boeg te gaan zeilen konden ze het gat min of meer boven water houden. Er kwam een helikopter en een SAR reddingsboot aan te pas. Gelukkig waren er geen gewonden. De boot staat nu voor reparatie op het droge.


Het moet voor Jan Alleman die een van de bezielers was van onze wintertrainingen dubbel hard aankomen. Na zijn halve seizoen van verleden jaar na de aankoop van zijn boot was het de bedoeling dit jaar een goed klassement neer te zetten.

LM

Mooie deelname van de RNSYC vloot in Nieuwpoort. 15 mei 2017


Niet minder dan elf boten van de RNSYC gingen gisteren in Nieuwpoort onze kleuren verdedigen. In IRC 1&2 waren er 6 RNSYC deelnemers op de 11.

Derde werd Juliette juist voor Njord die zijn eerste wedstrijd zeilde, Canjotto en Mr Sandman. Ragazza had af te rekenen met pech en kon maar één reeks zeilen, Monaqua verging het natuurlijk nog slechter.

In IRC 3 hadden we 3 deelnemers op een totaal van 9.

Jolo eindigde 6 juist voor Caramel en Fuzao die zijn eerste officiële wedstrijd zeilde.


Nieuw is het dubbel klassement dit jaar. Boten met een IRC en een CR rating worden 2 maal gerangschikt. In CR 1 & 2 krijgen we nu Juliette op de eerste plaats, gevolgd door 3 ander RNSYC boten: Njord, Conjotto en Mr. Sandmann.

In CR 3-6 haalt Camelot de 2e plaats en Yalch'ik II een 6e.

Bemanning gezocht op de Sunfast 3200 Fuzao


Voor de ONZK wedstrijd van volgende zaterdag bij KYCN Nieuwpoort zoekt Fuzao dringend bemanning.

Wie zich wilt voorstellen kan mailen naar het sectrtariaat van de club of naar Benoit Erpicum <b.erpicum@temafield.be>

Rampzalige afloop Light Vessel   13 juli 2017


Na een 40 tal dagen afwezigheid wordt deze site terug opgestart.

Alles werd natuurlijk overschaduwd door het kapseizen van de Capella en het verlies van Frans Maas en nog 2 opvarenden. Capella was één van de beste, standvastigste en sussesvolle mededingens van het ONZK van de laatste jaren. We zullen hem nog jaren missen.

.

 

Light Vessel 2017 


De editie 2017 van deze bekende race wordt dit jaar een lange afstands -race.

Een 100 mijl voor de grotere boten, een 60 mijl voor de kleinere.

Een 23-tal deelnemers schreven in en daarvan zijn er mooi een 7 tal van onze RNSYC vloot.

Clinic Draken op 15 en 16 juli


Een 5 tal draken volgen een clinic gegeven via de BDA Sail Racing Acedemy en gegeven door één van de beste duitse drakenzeilers nl. Marcus Wieser.

Mooi initiatief. Binnen 14 dagen komen de draken terug naar de RNSYC voor de Brugse Zot Race die dit jaar extra luister krijgt omdat deze race ook telt voor de International Corintian Dragon Cup. De week daarop wordt het Belgisch Open Kampioenschap gezeild. Er zijn tot nog toe reeds 26 deelnemers ingeschreven wat een succes mag heten.


Mogen we aan de vaste liggers aan de Visserskaai in het hoofddok begrip vragen voor het feit dat ze deze 2 weekends zullen verzocht worden hun boten te verplaatsen (van 27 juli tot en met 7 augustus). Deze drakenwedstrijd zijn een lange traditie van de club en we hopen die te kunnen behouden.

LM
 

Het worden drukke weken voor het Race Comité.


Dit weekeinde wordt medewerking gegeven aan de Twins en wordt het Belgisch Kampioenschap Patina Vela gezeild op 21, 22 en 23 juli.

De week erna beginnen de Drakenklasse met de “Brugse Zot Race” dit jaar ook tellende voor de Corynthian Cup. Hetzelfde weekeinde wordt ook de Ostend Cup 4 gezeild.

De week erop volgt het Open Belgisch Kampioenschap van 3 tot 6 augustus.

Op 12 en 12 augustus volgt de Defender Race of Ostend Cup 5 en op 2 en 3 september de Ostende Cup 6 maar ook het Open Belgian Championship Laser op het Klein strand. De week erop, op 9 en 10 september is het de beurt, opnieuw op het klein strand, aan de Europes en de Finns voor hun Belgisch Kampioenschap.

Op 16 en 17 is het de beurt aan IRC en de CR. Die  varen dan hun ONZK 5 evenement dat ook telt als Open Belgisch Kampioenschap.

Ten slotte op 23 en 24 september wordt nog de Ostend Cup 7, de Indian Summer Race afgewerkt.

Met dit alles mag natuurlijk de woensdagavond wedstrijden niet worden vergeten.

LM

Ragazza zeilt opnieuw de Fastnet Race


Net als twee jaar terug zeilt Ragazza de 603 mijl lange Fastnet Race, zowat de voornaamste offshore race van Europa. Er wordt gestart in Portsmouth, richting Fastnet Rock bij Ierland en gefinnished in Plymouth.

Na hun prachtige prestatie bij de vorige editie 2 jaar terug, nog met de J 35, dingen ze nu mee in een hogere IRC klasse.

Zie ook het artikel in ClubRacer:https://www.clubracer.be/2017/8/3/fastnet-race-ragazza-vinnig-licht-en-snel-wind


Brugse Zot Race

31 juli 2017

Een 14 Draken dongen dit jaar mee voor deze jaarlijkse klassieker.

Zaterdag werd één race gewonnen door Alex Helsen, de tweede door Xavier Vanneste. Na de race was er een gezellige pontondrink met veel Brugse Zot

en daarna een geslaagd avondfeest met veel deelnemers.

Op zondag was de wind te hevig van zuidwestelijke richting met veel zee. Na de middag werd de mogelijkheid geboden bij de Twins te gaan strandzeilen.

Voor maandag wordt mooi weer voorspeld.

Aangezien de Brugse Zot Race dit jaar ook telde voor de Corynthian Cup moest een afzonderlijke baan worden voorzien. De start van de overige Ostend Cup wedstrijden werden gegeven door Freddy Desmet vanop een indrukwekkende Windmolenpark werkboot de "Geosurveyor" ter beschikking gesteld door GeoXYZ.

Op maandag werden bij prachtig weer, voor het strand van Oostende wat een prachtig zicht opleverde vanaf de dijk, nog 3 reeksen afgewerkt. De 3e reeks werd gewonnen door "White Pearl" van Guy Celis. Alex Helsen won de 4e reeks en won zo met evenveel punten maar met het voordeel van 2 gewonnen reeksen van Ben Van Cauenberg.

Noteren we ook nog dat de laatste reks werd gewonnen door "Quicksilver VII" van Rob Campbell.

Volledige uitslagen zijn te vinden op http://www.rnsyc.be/ostend/uploads/results/2017-BZ-dragon-results.HTM

De race werd dit keer niet geleid door Dirk Sledsens doch hij gaf de eer aan Caroline Richard die een mooi succes van maakte.

Prachtige foto's werden opnieuw gemaakt door Ricardo Pinto (die niet het Boc van volgende week kwam vastleggen want verhinderd door verplichtingen aan de komende Fastnet Race in Cowes) De foto zijn te bewonderen op de site van Pinto :

http://www.rspinto.com/Galleries/Dragon/Brugse-Zot-Cup17 en kunnen ook bij hem worden worden besteld.


Dank aan de sponsor Brugse Zot voor de mooie polo's en prijzen.

LM

Open Belgian Championship Dragon

8-9-10 en 11 augustus

Jaar na jaar een hoogtepunt van het zeilseizoen. 27 deelnemers waaronder 5 Engelsen, 1 Duitse en een 9 tal Nederlanders.

Aan de Visserskaai werden de vaste liggers verplaats (onze dank hiervoor) en liggen de deelnemers netjes naast elkaar.

Op de eerste dag was de wind meer dan hevig en werd beslist niet te zeilen. Geen tegenkanting te horen van de deelnemers. De deelnemers kregen de gelegenheid in de namiddag de Brouwerij "Brugse Zot" te bezoeken in Brugge. Verplaatsing met de trein.

Vanavond is er een Marrokaans dinner in de club.

Hopelijk kan morgen wel worden gezeild. In ieder geval is er een pontoon drink van "Winetime".

Opnieuw moet worden beslist niet te zeilen.

9augustus

Het viel nog maar zelden voor dat de draken 2 dagen van hun kampioenschap inactief moesten blijven. Morgen zaterdag zal vroeger dan voorzien worden gestart en worden indien mogelijk 3 reeksen afgewerkt.  Vanaf de Visserkade is het zicht op de 28        

Draken natuurlijk prachtig alhoewel dat niet dehoofdbedoeling was.                   

Indien er morgen 3 geldige reeksen worden gezeild en zondag nog 2 krijgen we toch nog een geldig kampioenschap.

Eindelijk kan worden gezeild

5-aug-2017

Deze morgen werd vervroegd gestart in een poging 3 races van het BOC te zeilen.

Er werd gestart oost van de strekdam. De wind was matig tot licht van zuidwestelijke richting.


Als voorzien werden 3 reeksen afgewerkt.

Nog 2 reeksen bij lichte wind op zondag.

6-aug-2017

Opnieuw werd vervroegd gestart.

Indien nog 2 reeksen worden gezeild krijgen we nog een geldig kampioenschap.

Zeer geslaagd Open Belgian Championship Dragons

7-aug-2017

De laatste dag werden nog 2 mooie reeksen afgewerkt bij heel mooi weer.

Ben Van Cauwenbergh die duidelijk aan de leiding stond zeilde nog een 1e en een 9e plaats. De laatste reeks werd gewonnen door NED 422 Bakker.

In het eindklassement krijgen we dus 2 belgen met Ben Van Cauwenbergh op één, Alex Helsen op twee, 3 Nederlanders Maerten ten Harmsen, Jan Bakker en Sebastian Hopf op 3,4 en 5 en Natalie Gunst op een mooie 6e plaats.

Robert Campbell die gehuldigd werd voor zijn 30ste deelname aan het Belgisch Kampioenschap eindigde op 7.

Zie de volledige resultaten op :http://www.rnsyc.be/ostend/uploads/results/2017-OBKD-RES.HTM

We kunnen terugblikken op een heel geslaagd kampioenschap, op een heel vlotte samenwerking met de BDA en vooral met secretaresse Anne Vanneste. Vergeten we ook weer het team niet van de Royal te bedanken die met 3 ribs onze boeienleggers kwamen versterken. Dank ook aan Dirk en zijn team van wedstrijdleiders en Jury, de dames voor de registratie en het team van de bar-restaurant.

Zie een mooi artikel op: https://www.clubracer.be/2017/8/6/wayout-wint-open-belgisch-kampioenschap-draak-stroomkennis-humor-en-teamwork

Het team Royal

Dank zij een tweede kraan verliep het uit het water halen van de vloot meer den vlot.

Ragazza in de Fastnet Race

dinsdag 8 augustus 2017

Als we de race tracker mogen geloven ligt Ragazza nu 16e in zijn klasse die 60 deelnemers telt.

Ze hebben zo'n 285 NM gezeild. Moana ook in hun klasse doet nog beter, zij liggen op een 6 plaats met een iets gunstiger rating. Er zouden nog een 2 dagen te zeilen zijn naar Plymouth.

Oudere artikels:

Klik Hier

Eerstkomende belangrijke wedstrijden.

dinsdag 8 augustus 2017

Op 2 en 3 september word het Open Belgisch Kampioenschap Laser gezeild. Opnieuw wordt hierbij het "Klein Strand" als startplaats gebruikt. Dit wordt de 5 keer dat deze locatie wordt gebruikt.

Er wordt gezeild in Laser, Laser Rad. en in Laser 4,7.

Het is de bedoeling deze locatie in de kijker te stellen omdat Oostende werd uitgekozen om volgend jaar meerdere Laser wedstrijden in te richten.


Er week later, op 9 en 10 september is het opnieuw de beurt aan de Europe klasse en de Finn klasse om samen hun kampioenschap te zeilen.


Hiermee houdt het voor de RNSYC niet op want op 16 en 17 september, op zee, wordt het Open Belgisch Kampioenschap IRC en CR gezeild.

Hopelijk krijgen we een massieve deelname van onze eigen vloot. Nog nooit was die zo talrijk en kwalitatief zo sterk. Als we er in slagen gemiddeld 18 boten aan de start te krijgen voor de Woensdagavonden mogen we toch hopen op een 12 tal deelnemers van  eigen rangen?

LM

Ragazza zou aangekomen zijn in Plymouth

donderdag 10 augustus 2017

Als we de race tracker mogen geloven zou de Ragazza vandaag donderdag om 14u21m aangekomen zijn in Plymouth.

Ze zouden eindigen op een 34e plaats op 60 deelnemers. Ze zeilden een 16 % trager dan de winnaar, de FRA 346 Lann Ael 2 die aankwam om 02u en 07min.

Open Belgian SB20.

maandag 14 augustus 2017

Op zaterdag en zondag werden de Open Belgian SB20 gezeild.

Er kwamen dit jaar geen buitenlanders op af maar met een 7 deelnemers werk het toch een mooie wedstrijd.

Zaterdag werden er bij en mooie wind 4 reeksen gezeild voor de Twins. Op zondag werden bij veel lichtere wind 3 reeksen gezeild.

Reekswinnaars werden Go with the Flow (1-3-5 en 6e reeks), Selden (4e reeks), Sharkbite (2e reeks) en Synsol (de 7e reeks).

Eindwinnaar met voorsprong werd als vorig jaar de “Go with the Flow” .

Het mooie was dat het veld heel compact bleef en de competitie dus heel spannend bleef.


Hopelijk blijft deze mooie klassen standhouden niettegenstaande voor sommigen de SB20 een beetje dubbel gebruik dreigt te worden en de kosten soms niet meer opwegen tegen het beperkte gebruik dat ze er nog aan hebben

Zou het mogelijk zijn dat de club opnieuw deze paar boten opkoopt en in een soort pool “Start to Race” steekt in afwachting van nieuwe eigenaars?


Wat opviel is dat jongere zeilers nog steeds aangetrokken zijn tot de SB20. Zo zagen we met plezier de bemanning van Jolo, die trouwens vroeger de weg naar de club vonden via de SB20, deelnemen.

LM

Breskens Sailing Weekend

vrijdag 25 augustus 2017

Mooie deelnamen van onze club aan deze 4e en voorlaatste reeks van het ONZK.

8 boten zijnde Ragazza, Monaqua, Juliette, Njord, Jolo, Camelot, Fuzao en North Sea 3 zijn ingeschreven op een totaal van 67.

Hopelijk doen we nog beter op onze eigen ONZK-wedstrijd tellende als Belgisch Kampioenschap binnen 3 weken.

LM

Breskens Sailing Weekend

zondag 27 augustus 2017

Ragazza zeilde 5e op 16 deelnemers in IRC I&2. Verder zeilden ook Juliette, Monaqua en Njord in deze klasse.

In klasse IRC 3 eindigde Jolo als beste van de club op een 6 plaats voor Fuzao, Camelot en North Sea III.  Yalch'k III zeilde mee in CR 3-6.

Prince de Pétarcq die onze vloot slechts dit jaar kwam vervoegen zeilde in de One Ton Klasse en haalde zonder meer de overwinning op 8 deelnemers. Proficiat Bert Janssen .

Prince de Pétarcq in vroegere wedstrijd


Dit geeft een deelname van 10 clubboten wat heel mooi is.

LM

 

Open Belgisch Kampioenschap Laser, Laser rad en Laser 4,7

zondag 27 augustus 2017

Er zijn op vandaag een 40 tal deelnemers ingeschreven, 11 in Laser,  9 in Laser Radial waaronder Emma Plasschaert en 20 in 4,7 waaronder Simon De Ghendt.

Dit is niet heel veel maar toch meer dan voorgaande jaren waar vaak geen geldig kampioenschap kon worden afgewerkt.

Dank aan Rik Vanhee en Etienne David voor de 2e startboot Navigator omdat het evenement samenvalt met de Ostend Cup 6.

LM

Open Belgisch Kampioenschap Laser, Laser rad en Laser 4,7

zondag 3 september 2017

Uiteindelijk kwamen een 45 Lasers opdagen.

Gisteren werden bij licht weer 3 reeksen afgewerkt.

Bij de Laser Standard ging de voorlopige leiding naar Tomas Gunst, naar Emma Plasschaert in Laser Radial en naar ... in Laser 4,7, de talrijkste klasse.

Hierbij enkele beelden van de niet te evenaren sfeer op het "Klein Strand".
LM

Open Belgisch Kampioenschap Laser, zondag

maandag 4 september 2017

Op zondag werden nog 3 reeksen afgewerkt bij licht weer en een zoekende wind.

In de Laser standaard bleef Tomas Gunst dominant aan de leiding en won met een groot puntenverschil voor Arthur Baudet( SUI) en Pieter Van Laer op een totaal van 16 deelnemers.

In Laser Radiaal gaat de overwinning naar Jente Verstraelen gevold door Thijs Peels en Daan Ravelingen op een totaal van 10.

De grootste klasse de Laser 4.7 met 18 deelnemers werd gewonnen door Eline Verstraelen gevold door Dries Van Hoye  en Anne De Bruyker.

resultaten: http://www.rnsyc.be/ostend/uploads/results/2017-OBKL-RES.HTM

Deze deelnamecijfers lijken bescheiden, toch zijn die beter dan de voorgaande jaren.

Misschien mits het uitzoeken naar een goede datum zou een meer internationale deelname kunnen worden bekomen. De RNSYC staat er klaar voor.


Voor volgend weekend zijn op vandaag een 40 tal Europes en 24 Fins ingeschreven voor hun Open Belgisch Kampioenschap. Het ziet er naar uit dat de eenheidskassen de weg naar het "klein strand" hebben gevonden.

Open Belgisch Kampioenschap Europe en Finn: 8 en 9 sept.

dinsdag 5 september 2017

De kampioenschappen volgen zich op zonder onderbreking.

De Europes zijn op heden met een goede 40 ingeschreven. 28 Belgen, 7 Franse, 5 Duitsers, één Chekoslovaakse en één Deense deelnemer.

In de Finnklasse zijn de 11 Belgen in de minderheid. Net als voorgaande jaar komen er ook een 15 tal Nederlanders.
Foto's zijn te vinden in Gallery :Dit mag ons niet uit het oog doen verliezen dat de week daarop opnieuw een heel belangrijk Belgisch Kampioenschap wordt gezeild in onze club. Opnieuw kregen we de eer het Open Belgisch Kampioenschap IRC en CR in te richten. Hopelijk is onze vloot, die een enorme uitbreiding heeft genomen, waardig vertegenwoordigd.


LM

Open Belgisch Kampioenschap Europe en Finn

maandag 11 september 2017

Niettegenstaande moeilijke weersvoorspellingen met heel veel regen, onweder en mogelijke wind kunnen we terugblikken op een prachtig kampioenschap.

Zaterdag waren de omstandigheden gewoon ideaal, een mooi windje bij een prachtig blauwe hemel met een heel goede zichtbaarheid.

Het launchen verliep veel beter dan voorgaande jaren door het aanbrengen van de nieuwe oprolbare verharding van de firma Boey.

Op zaterdag werden 3 reeksen gevaren in de Finnklasse en 4 reeksen in de Europklasse. Tobias Kishbaum en Stijn Van Hoye  staan  na dag 1 aan de leiding in hun klasse.

Dag 2 geeft opnieuw heel mooi zeilweer doch met na de middag een meer aanwakkerende wind. Er wordt besloten slechts 2 reeksen meer te zeilen.


De eindoverwinning gaat in de Finnklasse naar Ned 841 Hein Van Egmont voor 2 andere Nedelanders. Eerste belg wordt Sigurd Vergauwe.

Bij de Europes gaat de eer naar de enige Deense deelnemer Emil Munch die na wat problemen met de sterke springtij de eerste dag toch zijn dominantie kan tonen.

Tweede wordt Jari De Craecker voor Stijn Van Hoye en Mattijs Van Hooreweghe.

Marie Julie Seurynck wordt mooi belgisch kampioene bij de dames voor Mat. Colombie en Fanny D'Hondt.

We kunnen zeker terugblikken op een schitterend kampioenschap.

Er zijn prachtige foto's te bekijken van Patrick Kindt van de Twins op http://www.rnsyc.magix.net/alle-albums/!/oa/7419964/

Zie ook Gallery op deze site.

Open Belgisch Kampioenschap IRC en CR op 16 en 17 sept.

vrijdag 15 september 2017


Drukke tijden voor ons Race team. De Belgische Kampioenschappen volgen elkaar op, week na week.

De inschrijvingen zijn hoopgevend. Vier dagen voor de start zijn er 29 jachten ingeschreven. Mooier nog, daaronder zijn er 15 van uit de eigen club. Een mooi resultaat voor onze clubwerking en voor de inspanningen naar het wedstijdzeilen toe.

De sfeer van onze Woensdagavonden kan hier niet vreemd aan zijn.

Een minder punt is dat de ccommunicatie ivm. het diner van zaterdagavond volledig is misgelopen. Er is een barbeque voorzien maar nergens wordt opgegeven op welke manier en tegen welke prijs er kan worden ingeschreven.

Dit probleem  zal vandaag worden aangepast per persoonlike mail.

Klik hier

LM

Open Belgisch Kampioenschap IRC en CR

dinsdag 19 september 2017


Hoe goed de twee vorige weekends mee vielen qua weer, het Open Belgisch had te kampen met een gebrek aan wind, wisselende windrichtingen en regen.

Van het geplande programma konden slechts 3 wedstrijden worden afgewerkt.

De ups en downs voor IRC werden met uitstel gestart. De CR kregen 2 coastals.

Op zondag bleef het voor IRC en CR bij één coastal. Daarna werd nog gewacht maar de wind kwam slechts een beetje doorzetten eens de beslissing was genomen er mee te stoppen.


In IRC 1e 2 ging de overwinning net als vorig jaar naar Amaris 2 met 2 eerste en één tweede plaats. Tweede werd XBie voor Manta en Ragazza die 2e werd in de korte coastal.


In IRC 3 ging de overwinning opnieuw naar Picsou met 3 eerste plaatsen voor onze Jolo en Camelot.


Bij de CR 1 en 2 ging de overwinning naar Zumex met 3 eerste plaatsen veer Speed X en O Neill III. Ten slotte in CR 3-6 won Morning Breeze van Xapa en Maximal.


Resultaten staan nog niet op de site doch dat komt weldra in orde en wel door klkken op : http://www.rnsyc.be/ostend/uploads/results/2017-WOS-RES.HTM

LM

Antwerp Race

dinsdag 19 september 2017


Tot op heden zijn er niet minder dan 13 clubboten ingeschreven voor deze jaarlijkse seizoensafsluiter van 7 oktober. Dit is een mooie deelname op een totaal van167 op heden ingeschreven boten. Waar is de tijd dat deelname afhing van er tijdig bij te zijn, vanaf de eerste minuten na de opening de inschrijvingen. Ook vorig jaar werd de maximum deelnamelimiet van de vroegere jaren niet meer gehaald. Er resteren nog 4 dagen om ook nog in te schrijven!

LM

Nieuwe aanwinst voor onze wedstrijdvloot

zaterdag 11 november 2017


Een van onze meest aktieve wedstrijdboten in de IRC 3 klasse de Jolo is verkocht doch blijft in de club onder een nieuwe eigenaar.

De Jolo, een J92 is vervangen door een prachtige Archambault 31.

Onze oprechte felicitaties aan Bart Wauters en zijn team voor hun prachtige aanwinst.


LM